Skip to content

Ieder groot project start klein. Laten we beginnen met een kopje thee.

Buro Grooter

Bureau voor architectuur en openbare ruimte

1e Oosterveldstraat 23
9001 BJ Grou
Friesland

+31 (0)6 11 39 98 15
fieke@burogrooter.nl

kvk: 74603140
BTW-id: NL002288443B96

Vereniging Circulair Friesland maakte ter gelegenheid van ‘De Week van de Circulaire Economie’ een video van de werkzaamheden van Buro Grooter:

Fieke Grooters
Architect

In 2017 ben ik afgestudeerd aan de master Architecture van de TU Delft. Daarna werkzaam geweest bij Inbo in Amsterdam waar ik officieel mijn architectentitel heb behaald.  Sinds ik in 2019 ben gestart met Buro Grooter, richt ik mij vol passie op duurzame architectuur. Duurzaamheid is voor mij een holistische kijk om iets waardevols te creëren. Met elk project streef ik ernaar de wereld een stukje mooier te maken. Naast mijn werk als architect ben ik fanatiek waterpolo speelster en geef ik training aan de jeugd. In het dorp zet ik mij met veel liefde in als vrijwilliger om Grou te verduurzamen op het gebied van energie en mobiliteit. 

Institute of building Biology + Sustainability

Bij het IBN heb ik de 2-jarige opleiding ‘Building Biology’ gevolgd en afgerond. De studie Bouwbiologie gaat over de holistische relatie tussen mensen en hun woon- en werkomgevingen. Met name gericht op de gezondheidseffecten van gebouwen. 

Vereniging Circulair Friesland   

Als Fries bedrijf ben ik lid van Vereniging Circulair Friesland. Samen bouwen we aan de meest circulaire regio van Europa! Door interessante evenementen en het delen van kennis komen we verder. 

Fries Architecten collectief CRAFT+

De 7 architectenbureaus die lid zijn van Vereniging Circulair Friesland hebben de krachten gebundeld onder de naam CRAFT+. Met elkaar willen we een Friese Circulaire Regeneratieve bouwcultuur stimuleren en vormgeven. CRAFT+ is een samenwerking van Inbo, Wind architecten Adviseurs, Achterbosch Architecten, GEAR Coöperatie, Zantman Architecten, Alynia Architecten en Buro Grooter

Kennisplatform circulaire economie CIRCO

Namens CIRCO verzorg in Tracks en Classes om bedrijven in de bouw te helpen bij de eerste stappen naar Circulaire businessmodellen en ontwerpstrategieën.  

 20 trainingen verzorgd aan 250 deelnemers van 175 verschillende (bouw)bedrijven die stappen hebben gezet in de richting van de circulaire economie!

Vrijwilligersorganisatie Grou2030

In het dorp Grou werken we samen aan een duurzamere toekomst. Op gebied van biodiversiteit, voedsel, wonen, circulariteit, sociale duurzaamheid, energie en nog veel meer!